Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Οι θεσμοί αποφάσισαν να μην ξανακάνουμε παιδιά και η κυβέρνηση είπε "yeah"

Οι θεσμοί αποφάσισαν να μην ξανακάνουμε παιδιά και η κυβέρνηση είπε "yeah"

Να σβήσουν οι πολύτεκνοι από τον χάρτη. Όχι άλλα ελληνόπουλα. Βάλτε κι άλλη πλάτη να σταματήσουν οι Έλληνες τις γεννήσεις. Αυτό εκλάβαμε από την συμφωνία με τους Θεσμούς για να πάρουμε και άλλα δανεικά.
Η απαράδεκτη συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση χθες στο hilton θανατώνει τις πολύτεκνες οικογένειες.
Τι κρύβεται πίσω από τα σχέδιά τους νομίζω το έχουμε καταλάβει όλοι και θα ήταν αστείο να μην το είχαμε καταλάβει.
Κόβουν τα επιδόματα στους πολύτεκνους. Μειώνουν την δυναμική των οικογενειών αυτών στη μόρφωση και την καθημερινότητα της χώρας και βεβαίως κάτι ψίχουλα που δίνουν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των τρίτεκνων είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα.
Δείτε παρακάτω και σκεφτείτε, πως μπορούν να ζήσουν αυτές οι οικογένειες; Πως να σπουδάσουν τα παιδιά τους και πως να γίνουν εργαλεία αναβάθμισης και καλλιέργειας της χώρας τους; Ένα απόλυτο νεκροταφείο θέλουν να μας κάνουν. Αυτό είναι το σχέδιό τους.
- Αναδιάταξη επιδομάτων Τέκνων: χαμένοι βγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, οι πολύτεκνοι, ειδικά αν υπολογιστεί ότι αφού πρώτα χάσανε το αφορολόγητο που είχαν μέχρι το 2013, ψαλιδίζεται τώρα και το επίδομα που έπαιρναν. Κερδισμένοι φαίνεται πως βγαίνουν οι γονείς με έως 2 παιδιά, καθώς αυξάνεται από 40 σε 70 ευρώ το χρόνο, το επίδομα τέκνων που λαμβάνουν (με εισοδηματικά κριτήρια) κάθε χρόνο: δηλαδή 70 ευρώ αντί 40 για το πρώτο παιδί και 140 ευρώ το χρόνο αντί 80 αν έχουν και δεύτερο παιδί.
Για κάθε επιπλέον παιδί θα παίρνουν επιπλέον 140 ευρώ (δηλαδή 280 ευρώ το χρόνο για 3 παιδιά, 420 ευρώ για τέσσερα, 560 για πέντε, 700 ευρώ για έξι παιδιά). Αλλάζουν όμως τα ενδιάμεσα εισοδηματικά κριτήρια (θα ανακοινωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί) και θα χάσουν τα έως 1.500 ευρώ που λάμβαναν γονείς με εισοδήματα υψηλότερα από 34.000 ευρώ το χρόνο, ενώ καταργείται το επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί που εισέπρατταν οι τρίτεκνοι.