Παναγία Πορταΐτισσα

Παναγία Πορταΐτισσα

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ὁ Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ βάπτισε μὲ "ραντισμὸ" στὸ Ἅγιον Ὄρος Ἰταλὸ καθηγητή



Ὁ Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ βάπτισε μὲ "ραντισμὸ" στὸ Ἅγιον Ὄρος Ἰταλὸ καθηγητή (ΦΩΤΟ)
 ---------------------------------

 
Καποια γνωστα κακοηθη ιστολογια - που απο την πολύ Κατανυξι παθαινουν υπνηλιες και οι διαχειριστες τους πασχουν από πολλες περιεργες υπνοβασιες - προεβησαν εσκεμμενα σε μια απαραδεκτη  δημοσιευσι  οτι ταχα ο μητροπολιτης Λαγκαδα κ. Ιωαννης, βαπτισε ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη του Ιταλικου Πανεπιστημιου στην παραλια της μονης Ιβηρων κατα τα ...λατινικα προτυπα και οχι κατα τα ορθοδοξα τοιαυτα. ΟΥΔΕΝ ΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΕΡΟΝ. Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Λαγκαδα ελεγε: Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλιτης Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος και του Ιερού Χρίσματος έμπροσθεν του Καθίσματος της Παναγίας της Πορταΐτίσσης, σε Καθηγητή της Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου της Ιταλίας, ο οποίος και θα έχει συνεργασία με την Θεολογική Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. 
Όμως τα διαβοητα αυτά ιστολογια δεν αρκεσθηκαν στην ανακοινωσι αυτή, αλλα χωρις να κανουν καποια εγκυρη επιβεβαιωσι, ως οφειλαν, προεβησαν μονα τους στην ψευδεστατη δημοσιευσι  ότι ο βαπτισθεις Καθηγητης ραντισθηκε και δεν βαπτισθηκε. Εφ΄οσον ειχαν μια τετοια πληροφορησι από τους γνωστους διαρροεις ψευδοχριστιανους, θα μπορουσαν να παρουν καποιο τηλεφωνο στην μητροπολι Λαγκαδα και να ζητουσαν να μαθουν ποια είναι ακριβως ολοκληρη η αληθεια. Ομως η ταπεινωσι είναι ακριβη και δυσκατορθωτη αρετη και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν ευδοκιμει εις αυτά τα συγκεκρυμμενα ιστολογια που δημοσιευσαν αυτην την ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ ειδησι. Αυτη η απαραδεκτη κακοηθια ειναι πολυ προκλητικη και ειδικα κατα του μητροπολιτη Λαγκαδα, που στο ζητημα αυτο το βεβαιωνει και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ, αλλα και πολλοι αλλοι κληρικοι και λαικοι, οτι εφαρμοζει ακριβως οσα προβλεπονται απο τους Ιερους Κανονες σχετικα με το μυστηριο του βαπτισματος και μεχρι της τελευταιας λεπτομερειας. Οσον αφορα τον εν λογω ΛΑΤΙΝΟ Καθηγητη, η αληθεια είναι ότι η βαπτισι του εγινε εντος της θαλασσης και μαλιστα ο βαπτισθεις εβαπτισθη κατά τροπον κανονικοτατον και δεν ραντισθηκε αλλα βαπτισθηκε και μαλιστα κρατουσε τη μυτη του εντος του υδατος για να μη πνιγη. Το ιδιο ακριβως συνεβη και με αλλον Καθολικο Καθηγητη που ζητησε  μαλιστα ο ιδιος να βαπτισθη και ο μητροπολιτης Λαγκαδα τον βαπτισε σε βαπτιστηριο γνωστης μονης της περιοχης του και κατα τα ορθοδοξα προτυπα και ηταν αυτοπται και αυτηκοοι μαρτυρες ολοι οι μοναχοι αυτης.
Αντι τα κακοηθη αυτά ιστολογια, να χαρουν και να επαινεσουν το γεγονος Καθολικοι Καθηγητες να ζητουν να γινουν Ορθοδοξοι και μαλιστα να ζητουν επιμονα να βαπτιζονται κατά το ορθοδοξο  τυπικο,  αυτοι εχουν ετοιμη την δαιμονικη κακοηθια να γινονται αισχροι συκοφανται ενός επισκοπου, αμαρτημα που δεν συγχωρειται, ουτε εξαλειφεται τοσο ευκολα. Ειναι ντροπη, πατερες και αδελφοι, να συκοφαντειτε κατά τροπον αισχρον ενα μητροπολιτη, που περαν των διαφωνιων που θα μπορουσε καποιος απο σας να επικαλεσθη, τετοιες πραξεις αποτελουν δοξα και εγκαυχησι για την Ορθοδοξια και όχι ονειδος. Ονειδος αποτελουν εκεινοι  που εφαρμοζουν τετοιες τακτικες που είναι το ολιγοτερον απαραδεκτες.


                         Εδω τον μεταδιδει το Αγιο Χρισμα


  
Ιδου και ο μαρτυς ο ΑΨΕΥΔΗΣ και αληθινος, που τσακιζει τα ασεβη και απυλωτα στοματα των Ασεβων .....χριστιανουληδων, που καθολου δεν συμπαθουμε αλλα μαλλον απεχθανομαστε. Αν νομιζετε οτι οι μαρτυρες που εμπαιναν στα αμφιθεατρα ηταν σαν εσας ....κανετε λαθος. Εσεις αποτελειτε ξεφτιλα και εντροπη του Ευαγγελιου. Ενταξει κυρα Μελπω που μας σιχτιρισες, ενταξει κυρα ...κατσικα αϊ στην κουζινα σου ή στο παχνι σου!!! που κανετε και τους εξυπνους ...Χαϊμαλια.... Αντε να μην θυμηθω και τον αλλο εαυτο μου!!!! και σπευσουν οι ευπαθεις γεροντοπληκτοι να μας πετροβολησουν. Ενταξει; Οταν μπαινετε εδω μεσα να καθαριζετε τα ....βρωμικα παπουτσια σας και την απρεπη γλωσσα σας...Παντα.

Εδω ο νεοφωτιστος εισερχεται στην θαλασσα για να βαπτισθη
Eδω ριχνει αγιασμο στον νεοφωτιστο και για την εν συνεχεια αναγκαια χρησιμοποιουμενη πετσετα. Αρα χρειαζεται η κανατα, οπως μας πληροφοτησαν κληρικοι.